WASHINGTON ŞARAP BÖLGESİ

Washington eyaletindeki şarap endüstrisinin tarihi nispeten kısa olsa da, bölge şu anda California dışında, en fazla şarap üreten eyalet. Neredeyse tüm şarap üretimi Washington’un sıcak, çöl benzeri, kuru ve güneşli doğu kısmında gerçekleşiyor! Uçsuz bucaksız bağlar Cascade Dağları'nın doğusunda yer alıyor. Başta Columbia Nehri olmak üzere çok büyük buzul nehirleri, Washington boyunca akıyor. Washington, dünyadaki en yüksek enlemde şarap üreten yerlerden biri. Burada yetişen üzüm de bundan etkileniyor. Büyüme mevsiminde günde ortalama 17 saat güneşe maruz kalıyor. Aşırı günlük sıcaklık değişimleriyle birleştiğinde, bu, canlı asiditeyi korurken iyi olgunluğa ulaşabilen üzümlerin yetişmesiyle sonuçlanıyor. Burada yetişen başlıca beyaz üzüm varyatelleri Chardonnay ve Riesling. Kırmızılar ise Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon ve Syrah'dır. Washington State şu anda 14 AVA'ya sahiptir.

NAPA VADİSİ

San Francisco'nun kuzeyinde, bir saatlik sürüş mesafesinde olan Napa Vadisi, Kaliforniya'nın en iyi bilinen ve en prestijli şarap bölgesidir. Çünkü üretilen şaraplar yüksek standartlara sahip ve çok iyi pazarlanıyor. Dahası, Napa şarapları, 1976'da Bordeaux ve Burgundy Judgement of Paris kör tadımında ünlü rakiplerinin üzerine çıkınca, yeni fenomen Napa Vadisi, şarap dünyasının ilgi odağı oldu. Ayrıca San Francisco'ya çok yakın olması da milyonlarca şarap turisti ve ünlü gastronomlar şarap tatmak için her yıl vadiyi ziyaret etmesine imkan veriyor. Napa Vadisi'ninde çeşitli toprak tipleri ve iklim farklılıkları mevcut: Batısını Mayacamas Dağları ve doğusunu da Vaca Dağları çevreliyor. Napa Nehri vadinin kuzeyinden güneyine doğru akıyor. Topraklar da bağların nehre ne kadar yakın olduğuna ya da tepelere ya da dağlara ne kadar uzak olduklarına göre değişiyor. Napa Vadisi'nde iklim genellikle ılık ve kuraktır... Ancak San Pablo Körfezi ile North Coast Ranges ortak etkisi Vadi'nin tipik iklimini oluşturuyor. Koy sabah sisi üretiyor ve tepeler de bunu iç kesimlere doğru, vadiye doğru yönlendiriyor. Bu da vadinin olduğundan daha serin hale getirirek, şarapların yapı ve dengeye ulaşmalarını mümkün kılıyor. Sis vadinin yüksek kesimlarına ulaşmıyor. Oradaki bağlar, şaraplarını dengede tutmak için rakımın seriletici etkilerinden yararlanıyor. Napa Vadisi'nde yetişen üzüm varyatellerinin çeşitleri yıllar içinde gelişti. Bölgenin şimdi neredeyse tüm alt bölgeleriye birlikte en yaygın dikili üzüm Cabernet Sauvignon ile ünlü.. Meşe fıçılarda yaşlandırılan klasik "Napa Cab", frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini, meyan kökü, vanilya ve is ile acı-tatlı çikolata aromaları belirgin dolgun bir kırmızı. Geçmişte Vadi’nin % 70'ini oluşturan Zinfandel, şimdi Napa Vadisi bağlarının az bir bölümünde, sadece% 2'sinde üretiliyor. Teruarın vadi tabanından farklı olduğu yamaçlarda, sıcak, kuru koşulların hakim olduğu özellikle kayalık, drenajlı yamaçlarda, Zinfandel daha küçük meyveler verip daha konsantre şaraplar üreterek en yüksek performansını gösteriyor. Ve özellikle yaşlı asmalardan olağanüstü lezzetlere sahip şaraplar elde ediliyor. Bir zamanlar Vadi’de Riesling popülerdi, ancak şimdi yerini neredeyse külliyen Sauvignon Blanc ve Chardonnay ile değiştirmiş durumda. Chardonnay, vadinin en serin yerlerinde yetiştirilen en değerli beyaz şarap kaynağı. Özellikle de Carneros bölgesinde… İki ana şarap bölgesinin, Napa ve Sonoma Vadileri’nin kavşağında bulunan tek apelasyon olan Los Carneros, serin, esintili ikilimi ile Pinot Noir ve Chardonnay yetiştirmek için uygun bir bölge. Chardonnay yıldız olsa da, Sauvignon Blanc Napa'nın gizli büyüsüdür: Güçlü tuzlu narenciye notalarına sahip, Napa'nın yamaçlarını saran çalıları anımsatan reçineli bitkisel aromalarla bezenmiş bir üzüm…Merlot da Napa’nın önemli üzüm varyateli. Çoğunlukla Napa'nın Meritage şarapları ve Bordeaux Harmanları için bir harman bileşeni olarak da kullanılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde apelasyon için kullanılan yasal terim American Viticultural Area (Amerikan Bağcılık Bölgesi) ya da AVA’dır. Napa Vadisi, 1981’de Kaliforniya’da AVA olarak tanımlanan ilk bölge oldu. Napa Vadisi AVA apelasyonu altında 16 AVA alt bölgesi bulunuyor.

SONOMA VADİSİ

Sonoma, ABD'nin en önemli şarapçılık bölgelerinden biri. Pasifik Okyanusu ile Napa Vadisi arasında, yükselen dağlar, millerce süren Pasifik kıyı şeridi, meşe kaplı tepeler ve güneşli vadilerle çevrili… Çok çeşitli arazi ve iklime sahip. Sonoma, Napa Vadisi'nin neredeyse iki katı şarap üretiyor ve en iyi Pinot Noir ve köpüklü şaraplarından bazılarının burada yapılmasıyla ünlü. Sonoma Vadisi'nin bizzat kendisi Bennett Vadisi, Sonoma Dağı ve muhtemelen Kaliforniya'nın en iyi "serin iklim" teruarı Los Carneros'un batı yarısını kapsıyor. San Pablo Körfezi'nden gelen serinletici sisin etkisi altında. Sonoma ve Mayacamas dağları arasında kalan sis çok daha yoğun ve daha kalıcı. Serinletici okyanus esintileriyle birleştiğinde, bu, Sonoma Vadisi'nin parlak, yoğun aromalı şaraplar üretmek için yeterince serin ancak yeterince güneşli bir vadi olduğu anlamına geliyor. Sonoma bölgesinde üretilen üzüm çeşitleri Napa'dakilerle aynıdır. Cabernet Sauvignon en çok dikilen kırmızı varyatel. Aynı zamanda Vadi’nin daha serin dağlık bölgelerinde de Cabernet Franc’a rastlamak mümkün. Çoğunlukla bir harman bileşeni olarak Merlot’nun burada önemi sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin simgesi olan kırmızı Zinfandel, Sonoma'nın daha sıcak, daha kuru alanlarına ekiliyor. Chardonnay ve Pinot Noir ise serin iklimlerden yararlanıyor. Sauvignon Blanc da Chardonnay'den daha hafif, daha serinletici bir alternatif olarak ortaya çıkıyor. Syrah ve Viognier ise daha istikrarlı bir ilgi görmeye başlıyor. Sonoma Vadisi sınırları dahilinde 18 alt bölge American Viticultural Areas apelasyonuna sahip.

WASHINGTON ŞARAP BÖLGESİ

Washington eyaletindeki şarap endüstrisinin tarihi nispeten kısa olsa da, bölge şu anda California dışında, en fazla şarap üreten eyalet. Neredeyse tüm şarap üretimi Washington’un sıcak, çöl benzeri, kuru ve güneşli doğu kısmında gerçekleşiyor! Uçsuz bucaksız bağlar Cascade Dağları'nın doğusunda yer alıyor. Başta Columbia Nehri olmak üzere çok büyük buzul nehirleri, Washington boyunca akıyor. Washington, dünyadaki en yüksek enlemde şarap üreten yerlerden biri. Burada yetişen üzüm de bundan etkileniyor. Büyüme mevsiminde günde ortalama 17 saat güneşe maruz kalıyor. Aşırı günlük sıcaklık değişimleriyle birleştiğinde, bu, canlı asiditeyi korurken iyi olgunluğa ulaşabilen üzümlerin yetişmesiyle sonuçlanıyor. Burada yetişen başlıca beyaz üzüm varyatelleri Chardonnay ve Riesling. Kırmızılar ise Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon ve Syrah'dır. Washington State şu anda 14 AVA'ya sahiptir.